Näin käyttäydyt baarissa oikein

Baarissa käyminen on monelle sosiaalinen taphtuma ja tapa nähdä kavereita ja pitää hauskaa. Joskus yleiset hyvät tavat kuitenkin pääsevät unohtumaan. Tämän artikkelin neuvot mielessä pitäen saat tiskillä varmasti parasta mahdollista palvelua niin nyt kuin jatkossakin.

Baarimikko ei ole terapeutti – muista, että maksat juomastasi, et terapiasta

Joskus vanhoina hyvinä aikoina baarimikolla saattoi olla aikaa kunnella asiakkaidensa huolia ja murheita ja tarjota lohduttavaa olkapäät. Nuo ajat ovat kuitenkin mennyttä. Jos sinulla on jotakin mielesi päällä, baarin baarimikolla ei valitettavasti ole aikaa kuunnella avautumisiasi. Pidä siis henkilökohtaiset ongelmasi omana tietonasi tai etsi hänen sijaansa joku kaveri, jolle voit vuodattaa murheitasi.

Baarimikolle lepertely ja makeilu ei auta – päinvastoin

Kauniin nuoren baariminnan kutsuminen muruksi, honeyksi tai babeksi saattaa kuulostaa hyvältä idealta, mutta tosiasiassa se vain huonontaa pisteitäsi asiakaspalvelijan silmässä ja takaa sen, että saat juomasi odotettua hitaammalla temmolla valmistettuna. Sama pätee naisiin: miespuolinenkaan tarjoilija ei halua kuulla sokeripuheita vaan tahtoo tehdä työnsä rauhassa.

Kiireisellä baarimikolla ei ole aikaa huomionkipeydellesi

Vaikka baarimikon työtoimenkuvaan kuuluukin sosiaalisuus, se eitarkoita sitä, että hän on henkilökohtainen viihdyttäjä, vaikka sinulla olisikin tylsää. Huomionhakuisuus vie työntekijöistä kaikki mehut varsinkin silloin kun kiirettä tuppaa.

Käteinen on valttia – varsinkin baarissa

Vanhanaikaiset käteisen ystävät ovat varsinkin baarimikkojen mieleen. Kiireisinä iltoina käteinen vitkastuttaa toimintaa moninkertaisesti, sillä maksupäätteiden kanssa pelaaminen – etenkin humalassa – vie yllättävän kauan aikaa.

Kommunikointi on avain kaikkeen – myös baarissa

Jos tarjoilijalla on ollut vapaat kädet drinkkisi suhteen ja valinta on osuva, muista kehua häntä. Myös drinkkien parannusehdotus on aina hyvä neuvo, kunhan palaute esitetään asiallisin keinoin. Kiinnostus työtä kohtaan katsotaan aina positiivisena, sillä niin voit viestittää tarjoilijalle, että olet kiinnostunut hänen ammatistaan ja samoista asioista joista hän pitää. Voit hyvin kysäistä, mitä aineisosia drinkissä on ja miten niitä saisi kotiin.

Tippi takaa ekstrahyvän palvelun

Vaikka Suomen tippikulttuuri on aivan toista kuin vaikkapa Yhdysvaltojen, katsotaan tipin jättämistä aina hyvällä täälläkin. Juurikin siksi baarin tarjoilijat arvostavat juurikin heitä, jotka jättävät edes jonkin suuruisen tipin. Tipata ei tarvitse välttämättä joka drinkin yhteydessä, mutta jos olet ollut erityisen tyytyvöinen jonkin ravintolan tai baarimikon palveluun, musita jättää tippiä ennen lähtöäsi. Baarin työntekijöiden mieleen jäävät parhaiten kahdenlaiset ihmiset: ne jotka tappelevat ja ne jotka tippaavat.

Kärsivällisyys vie pitkälle

Ei tule varmastikaan yllätyksenä kenellekään, että etenkin viikonloppuisin baarit ovat täysin työllistettyjä. Mikäli tiski on aivan täynnä ja joudut jonon jatkeeksi, älä tee tsestäsi uhria. Luottokortin tai setelin hurjapäinen heiluttelu ei nopeuta palvelun saamista mitenkään. Jos muut kykenevät jonottamaan, pystyt sinäkin varmasti samaan. Baarimikot eivät myöskään valitettavasti omista silmiä selässään, joten he eivät välttämättä huomaa kaikkia etuiluja. Mikäli joku on käyttäytynyt asiattomasti sinua kohtaan tai on etuillut sinua, ilmoitathan asiasta rauhallisesti. Hurjapäisenä riehuminen vain pahentaa asiaa ja pahimmillaan sinut voidaan heittää ulos baarista.

Kohteliaisuuttasi arvostetaan varmasti

Baarin työntekijät arvostavat varmasti sellaista toimintaa jokaiselta, joka helpottaa niin heidän kuin muiden asiakkaidenkin elämää. Muista aina siiis hyvät käytöstavat. Tarjoa penkki altasi naiselle tai vanhemmalle henkilölle. Jos olette porukalla liikkeellä, maksa kaikkien juomat, sillä tarjoilijalle yksi maksaja nopeuttaa tapahtumaa huomattavasti verrattuna viiteen maksajaan. Ensi kierros on jonkun muun piikkiin. Jos kaadat jonkun juoman, muistathan tarjota uuden. Älä haasta riitaa missään tilanteessa.