Helsingissä baareja on laidasta laitaan. Jotkut ovat olleet samassa paikassa toiminnassa jopa vuosikymmenten ajan, kun taas toiset on avattu vasta tämän vuoden aikana. Helsinki on jatkuvassa muutoksen tilassa ja juuri se tekee siitä niin mielenkiintoisen. Muutokset ulottuvat myös kaupungin yöelämään ja baareihin, joita se tarjoaa. Monet vielä kymmenen vuotta sitten toiminnassa olleet baarit ovat lopettaneet ja paikalle on noussut uusia, toinen toistaan mielenkiintoisempia ja lupaavampia baareja.

Tällä sivulla esitellään hiukan tarkemmin sitä, millainen Helsingin baariskene nykyään on. Mitkä ovat Helsingin parhaat baarit? Löytyykö viime aikoina ovensa avanneiden baarien joukosta hyviä baareja, joita voisi suositella muillekin? Vastaus tähän on kyllä! Seuraavaksi esittelemme muutamia loistavia baareja Helsingissä.

Siltanen

Siltanen on tullut tutuksi etenkin niille, jotka käyvät mielellään Helsingin yöelämässä liikkuessaan tutustumassa Sörnäisen tunnelmaan. Siltanen on baari ainoastaan illalla, sillä päivällä sen paikalla toimii ravintola Onda. Illan tullen ei tästä baarista todellakaan menoa ja meininkiä puutu, sillä melkein joka ilta Siltasessa järjestetään jonkin sortin klubi-ilta. Etenkin viikonloppuisin tämä suosittu baari täyttyy juhlijoista ja tanssilattialla ilmoilla raikaavat rytmit vetävät porukkaa mukaan tanssiin.

Musta Kissa

Jos suuntaa Kallion ytimeen, tulee vastaan todennäköisesti baari nimeltä Musta Kissa. Tämä on mukavan rennolla meiningillä varustettu baari, joka tarjoaa vierailleen vaikuttavan valikoiman erilaisia cocktaileja, oluita ja viinejä. Musta Kissa soveltuu erityisesti taiteen ystäville ja live musiikista nauttiville, sillä niitä kumpaakin on täällä usein tarjolla nautittavaksi. Musta Kissa on etenkin alueella asuvien suosikkipaikka rentoon illanviettoon silloin kun Helsingin keskustan baarit eivät houkuttele.

St. George Winter Garden

Harva on välttämättä kuullut tästä baarista, mutta se on ymmärrettävää, sillä kyseessä on melko tuore tulokas Helsingin baariskenessä. Wintergarden sijaitsee sisäpihamiljöössä St. George -hotellin tiloissa. Tyyliltään Wintergarden on persoonallinen ja tunnelmallinen. Mitä juomapuoleen tulee, profiloituu Wintergarden ennen kaikkea cocktail-baariksi. Listalta tilattavat drinkit luodaan mielikuvitusta käyttäen, jolloin lopputulos on yllätyksellinen. Vaikka Winter Garden onkin baari, tarjoaa se myös ravintolapalveluita. Täältä saa juotavan lisäksi erittäin herkullista ruokaa.

Bar No 9

Tämä baari on muodostunut todelliseksi legendaksi, eikä ihme, sillä sille on kertynyt toimintavuosiakin jo parikymmentä. Vuonna 1996 avattu Bar No 9 on saanut vuosien varrella lukemattomia kanta-asiakkaita, jotka palaavat yhä uudelleen ja uudelleen nauttimaan baarin intiimistä tunnelmasta, kohtuullisesta hintatasosta ja muutamasta nimikkoannoksesta, jotka jäävät kyllä mieleen. Bar No 9 sijaitsee Uudenmaankadulla hyvällä paikalla, josta on helppo suunnata kaupungin vilinään siemailtuaan tuopin jos toisenkin.

Väinö Kallio

Vuoden 2018 kevät toi tullessaan Hämeentielle Väinö Kallion. Entiseen Elannon taloon pystytetty Väinö Kallio hyötyy rakennuksen art deco -tyylisestä arkkitehtuurista, joka tuo aivan omanlaista arvokasta tunnelmaa. Väinö Kallio on paitsi baari, myös erinomainen ravintola. Illan koittaessa Väinö Kalliossa pääsee nauttimaan mahtavasta musiikista. Toisinaan paikalle saapuu myös live-esiintyjiä, jolloin tunnelma nousee suorastaan kattoon. Aika näyttää, kuinka Väinö Kallion käy, mutta jo tässä vaiheessa tuntuu siltä, että tämä baari on saanut helsinkiläisiltä hyvin lämpimän ja ihastuneen vastaanoton.

Hard Rock Cafe Helsinki

Monet ovat ottaneet traditiokseen piipahtaa Hard Rock Cafessa jossain päin maailmaa matkustaessaan. Suomessakin maahan saapuvat turistit käyvät mielellään pyörähtämässä Helsingin omassa Hard Rock Cafessa herkuttelemassa, juomassa ja fiilistelemässä hyvää musiikkia. Hard Rock Cafen kävijäkunta tuntuu kuitenkin muodostuvan sittenkin ensisijaisesti suomalaisista rennon tunnelman ystävistä. Helsingissä suorastaan paraatipaikalla sijaitseva Hard Rock Cafe Helsinki kannattaa käydä katsastamassa, mikäli siihen on mahdollisuus.