Kenellekään pääkaupunkiseutulaiselle taikka siellä käyneelle ei ole varmastikaan jäänyt epäselväksi, etteikö Helsingistä löytyisi menoa ja meininkiä jokaiseen makuun. Suomalaiset ovat baarikansaa myö pääkaupunkiseudun ulkopuolella, eikä meneviä paikkoja muistakaan suuremmista kaupungeista puutu. Listaamme seuraavaksi muutamia foorumeilla ja paikallislehdissä puhutuimmpia menomestoja pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Mikäli asut tai aiot vierailla näillä paikkakunnilla, kannattaa nämä paikat siis käydä testaamassa, ellet niitä vielä tunne!

  • Oluthuone Leskinen, Oulu

Vuodesta 1992 toiminut oluthuone on oviensa avaamisesta lähtien löytänyt tiensä oululaisten suosioon. Oluthuoneen valikoimasta löytyy tällä hetkellä lähes kaksikymmentä erilaista hanaolutta sekä viitisenkymmentä pullo-olutta, suomalaisten perinteisistä suosikeista eksoottisimpiin erikoisoluihin. Lisäksi olutvalikoimaa päivitetään aika-ajoin. Oluthuone on isännöinyt jo vuosien ajan useita erilaisia teemaviikkoja keski-eurooppalaista Oktoberfestiä unohtamatta. Lisäksi oluthuone on järjestänyt vuodesta 2007 saakka Nyt Riitti! -viikkoa, joissa alkoholijuomien sijasta markkinoidaan vain alkoholittomia juomia. Erilaisten oluiden lisäksi oluthuone tarjoilee myös ruokaa, muita alkoholijuomia sekä viinejä.

  • Harry’s, Jyväskylä

Aivan Jyväskylän ydinkeskustassa sijaitseva baari mukailee perinteisen englantilaisen olutpubin tunnelmaa ja tyyliä. Harry’s baari tarjoaa asiakkailleen livemusiikkia joka perjantai ja lauantai, sekä varmistaa hyvin varustetulla teknologialla, etteivät paikalliset menetä yhtäkään kotijoukkue JYP:n peliä, saatika muita tärkeitä urheiluhetkiä, kuten Mestarien Liigan ja NHL: otteluita. Baarin tarjonnasta löytyy laaja valikoima niin kotimaisia kuin kansainvälisiä oluita.

  • Uusi Apteekki, Turku

Vuodesta 1993 turkulaisia viihdyttänyt Uusi Apteekki perustettiin nimensä mukaisesti vuosisadan alussa rakennettun entisen Turun Uuden Apteekin historialliseen miljööhön. Rakennuksen yli satavuotisen historian aikana paikka on kerännyt paljon tunnelmaa ja houkuttelee vanhanaikaisen apteekin sisustuksella olutharrastajia ympäri Suomea. Olutvalikoiman lisäksi Uusi Apteekki tarjoaa asiakkailleen valikoiman siidereitä ja viskejä ja tiloista löytyy myös Suomen ensimmäinen yksityinen ravintolapanimo. Panimon ensimmäinen olut tuli myyntiin jo avajaisvuonna 1993 ja ensimmäinen erä talon omaa siideriä vuonna 2014.

  • Roy Club, Rovaniemi

Roy Club tarjoaa niin paikallisille kuin vierailijoille kaksi erilaista juhlatunnelmaa vuoden jokaisena päivänä. Roy Clubin alakerran yökerho on suunniteltu tyydyttämään kovimmankin juhlijan tanssijalan, missä DJ soittaa asiakkailleen aina uusimpia hittejä ja ottaa mielellään myös biisitoiveita vastaan. Roy Clubin yläkerta taas tarjoaa rennomman kohtaamispaikan samanhenkisille ihmisille iltaa istumalla karaoken ääressä tai vaikkapa blackjackia pelaamalla. Vuodesta 1985 asti toiminut yökerho äänestettiin jopa Radio Cityn vuoden 2016 äänestyksessä koko Suomen parhaimmaksi baariksi.

  • Hevimesta, Oulu

Hevimesta tarjoaa nimensä mukaisesti asiakkailleen rockin ja sen alalajien suosituimpia ja tunnetuimpia hittejä tiistaista lauantaihin. Uusikadulla sijaitseva liveklubi on epäilemättä oululaisen hevikansan suosituimpia menopaikkoja ja isännöi myös monen tunnetun suomalaisen hevi- ja rockbändin keikkoja. Turmion Kätilöt, Kotiteollisuus, Maj Karma ja Von Hertzen Brothers ovat vain muutamia nimiä Hevimestan tulevalla keikkalistalla lapsia unohtamatta, sillä tänä jouluna paikka tarjoaa lapsille pikkujoulukauden avajaiset Hevisauruksen johdolla. Livekeikkojen lisäksi Hevimesta tarjoaa suomalaisten rakastamaa karaokea sekä järjestää myös tilauksesta yksityistapahtumia kuten opiskelijabileitä, syntymäpäiväjuhlia ja polttareita.

  • Jack the Rooster, Tampere

Jack the Rooster lienee epäilemättä yksi Tampereen menevimpiä baareja. “Tamperelaiseksi legendaksi” itseään kutsuva Jack the Rooster tarjoaa asiakkailleen livekeikkoja, ruokaa ja juomaa sekä kesäisin yhden kaupungin suosituimmista kesäterasseista. Keikkakalenterista löytyy valikoimaa niin rockin, bluesin kuin eurodancenkin ystäville. Janon sammuttamisen lisäksi baarin herkullinen ruokalista takaa sen, ettei kotiin lähdetä tyhjin vatsoin. Ruokalistasta löytyy tyypillisiä baariherkkuja kuten tulisia kanansiipiä, pastaa, possun ribsejä, salaatteja sekä myös vegeannoksia. Amerikan tyyliin ravintolan luoma Death Burger Challenge haastaa nimikkoannoksen tilaajan tyhjentämään tulistakin tulisemman burgeriannoksen ja ranskalaiset puolessa tunnissa.