Oletko kyllästynyt istuskelemaan toinen toistaan tavanomaisemmissa baareissa, jotka eivät tarjoa mitään erikoista niin sisustuksen kuin juomienkaan suhteen? Jos kuvittelit, että Suomesta löytyy vain tylsän tavallisia baareja ja illanviettopaikkoja, olet väärässä. Ympäri Suomea nimittäin löytyy tavanomaisten baarien lisäksi myös useita innovatiivisia illanviettopaikkoja, jotka tarjoavat toinen toistaan mielenkiintoisempia elämyksiä. Etsitpä sitten kulttuurielämyksiä, erikoisia cocktaileja tai upeita näköaloja, Suomesta löytyy varmasti juuri sinun makuusi sopiva baari. Tai ehkäpä haluaisit nautiskella drinkkien lomassa tapaksia tai ihastella taideteoksia? Tämäkin on mahdollista. Jos siis etsit mielenkiintoista baarielämystä, tutustu ihmeessä alla olevaan listaan, johon on valittu useita erilaisia ja mielenkiintoisia baareja ympäri Suomea.

Snowlounge, Salla

Snowloungessa sijaitsee kiistatta yksi Suomen erikoisimmista ja samalla upeimmista baareista. Tämä on paikka, joka jokaisen kannattaisi kokea edes kerran elämässään. Snowlounge on Sallatunturilla sijaitseva jäästä ja lumesta rakennettu tunnelmallinen lumimaailma. Upea värikäs valaistus lisää lumimaailman tunnelmaa entisestään. Snowlounge avasi ensimmäistä kertaa ovensa joulukuussa 2017. Snowlounge on luonnollisesti avoinna vain talvisin. Snowloungesta löytyy jääbaari, jossa on tarjolla kylmiä juomia sekä pientä purtavaa. Lisäksi Snowloungesta löytyvät tilausravintola, jääkappeli sekä majoitustiloja. Lämpötila lumimaailmassa on noin -4 C, eli tähän baariin lähtiessä kannattaa pukeutua lämpimästi. Jääbaari on avoin kaikille, mutta muualle lumimaailmaan tulee maksaa 8 euron pääsymaksu.

Culture Club Still Standing, Seinäjoki

Seinäjoella sijaitseva Culture Club Still Standing tarjoaa elämyksiä niin kulttuurista, taiteesta kuin musiikistakin kiinnostuneille. Tämä viihtyisä kohtaamispaikka muistuttaa ikäänkuin olohuonetta. Baarin seinillä on esillä kuukausittain vaihtuva taidenäyttely. Sisustuksessa käytettyihin esineisiin liittyy paljon historiaa ja tarinoita ja baarin pitäjät kertovat näistä mielellään. Baarin puolella on tarjolla herkullisia käsintehtyjä hedelmädrinkkejä. Culture Club Still Standingissa on myös viinibaari, jossa pääsee nauttimaan viinistä ja tapaksista.

Kaarle XII, Helsinki

Kaarle XII on 1900-luvun alussa rakennetussa upeassa vanhanaikaisessa rakennuksessa sijaitseva illanviettopaikka. Kaksikerroksisessa rakennuksessa sijaitsee kahden tanssilattian lisäksi lisäksi jopa seitsemän baaria. Kaarle XII on ollut yksi Helsingin menestyneimmistä yli 24-vuotiaille suunnatuista yökerhoista yli 30 vuoden ajan. Paras päivä suunnata Kaarle XII -klubille on torstai, joka on paikan suosituin ilta. Perjantaina on luvassa karaokea ja lauantaina taas tavallista bilemeininkiä.

Waterloo Pub, Turku

Waterloo Pub on omien sanojensa mukaan Turun ainoa oikea brittipubi. Pubi sijaitsee Turun Puutorin aukiolla ja rakennusta käytettiin alunperin Turun bussiaseman julkisena vessana. Kuitenkin 1980-luvulla vessa jäi käyttämättä bussiaseman muuttaessa pois entiseltä paikaltaan. Vuonna 1997 vessa muutettiin pubiksi, jonka nimi oli alunperin Puutorin Vessa. Rakennus on toiminut pubina tästä lähtien. Tarjolla on laaja valikoima oluita, siidereitä ja muita alkoholijuomia Britanniasta, mutta pubissa tarjoillaan myös pikkupurtavaa ja intialaista currya. Waterloo Pubissa on viikoittain tarjolla live-musiikkia, retrodiskoja sekä tietovisailtoja.

Ateljee Bar, Helsinki

Ateljee Bar sijaitsee 70 metrin korkeudessa ja baarista on upeat näkymät yli Helsingin. Varsinkin auringonlaskun aikaan näkymät tästä baarista ovat suorastaan henkeäsalpaavat. Baarissa on myös järjestetty taidenäyttelyitä jo vuodesta 1951 asti. Jos siis haluat nautiskella mahtavista näkymistä, taiteesta ja laadukkaista juomista, Ateljee Bar on oikea paikka juuri sinulle.

Liberty or Death

Jos olet cocktailien ystävä, sinun tulee ehdottomasti käydä kokeilemassa Helsingissä sijaitsevaa tunnelmallista Liberty of Deathia, joka on varsin innovatiivinen cocktailbaari. Tarjolla on kiistatta Suomen parhaita cocktaileja. Juomat ovat hyvin laadukkaita ja palvelu on persoonallista. Cocktailmenu vaihtuu kuukausittain ja se sisältää sekä klassikoita uudella twistillä että aivan uusiakin sekoituksia.