Siirry suoraan sisältöön

Alkoholiton drinkki voi olla maistuvampi vaihtoehto

Alkoholittomien drinkkien valmistus vaatii hiukan luovuutta.

Usein ajatellaan, että alkoholiton drinkki on tylsempi vaihtoehto kuin alkoholillinen juoma. Tai, että juokoot Pommacia, jos ei alkoholi maistu. Alkoholittomien drinkkien maailma on kuitenkin aivan omansa. Se mahdollistaa kutkuttavia makumaailmoja, eikä ole millään muotoa tylsä vaihtoehto. Periaatteessa lähes, minkä tahansa tunnetun drinkin voi rakentaa myös alkoholittomana versiona. Joskus se vaatii hiukan kekseliäisyyttä, mutta se vain lisää aiheen mielenkiintoisuutta.

Alkoholiton drinkki – saisiko olla Mojito?

Klassikkodrinkki Mojito taipuu pienellä vaivalla myös alkoholittomaksi versioksi. Tässä yksinkertainen ohje: – Lime lohkoina – Tuoretta minttua – 2 tl tummaa sokeria – Jäämurskaa – Sitruunasoodaa tai limonadia. Laita lasin pohjalle 3 limelohkoa, 2-3 oksallista mintunlehtiä ja sokeri. Riko limen ja mintun rakenne. Kaada sekaan jäämurska ja sooda. Muista olla huolellinen juoman sekoittamisessa ja murskaa limet kunnolla. Juoma on valmis nautittavaksi.

Suomessa suosituimmat drinkit ovat yllättäen hyvin eksoottisia. Mojito on yleensä suosikkilistojen kärjessä. Toinen sitrushedelmäinen suosikkidrinkki on Gin Tonic. Siitä saa alkoholittoman version käyttämällä pohjana ginisiirappia, joka saa katkeran makunsa katajanmarjoista. Muita suosikkidrinkkejä ovat Valkovenäläinen, Pina Colada ja Moscow Mule. Näistä erityisesti kookoksinen Pina Colada taipuu vaivattomasti myös alkoholittomaksi versioksi. Monien mielestä se maistuu jopa paremmalta ilman alkoholia.

Vaatii vain hiukan luovuutta

Alkoholittomien drinkkien valmistus ja niiden suunnittelu voi olla hauskaa ajanvietettä. Voit haastaa itsesi ja kokeilla taipuuko tunnettujen drinkkien makumaailma myös alkoholittomaan versioon. Useinhan drinkkien maku tulee niiden sisältämästä alkoholituotteesta. Ei kuitenkaan ole lainkaan mahdotonta korvata makuja. Alkoholittomien drinkkien valmistus voi siis olla jopa harrastus.