Siirry suoraan sisältöön

Henry’s Pub

Henry’s Pub on ollut mielenkiintoinen tuttavuus jo pitkään. Näiden Henkkojen tarjontana on aina ollut hyvä meno kuorrutettuna hyvällä live-musiikilla. Henry’s Pubeja oli Kuopiossa, Helsingissä sekä Tampereella. Tätä kirjoittaessa ei niistä varsinaisesti ole jäljellä yhtään. Tampereella sentään vanhoihin tiloihin tuli korvaamaan ravintola Wanhan Postin ja Henry’s Pubin ravintola nimeltä Henkka. Mutta mitä oikeastaan tapahtui Kuopion ja Helsingin Henry’s Pubeille? Tulevatko ne joskus takaisin vai onko odottaminen turhaa?

Henkoissa on aina ollut tunnelmaa.

Minne katosi Henry’s Pub Helsingistä?

Henry’s Pub Helsinki on ollut monien suosikkiravintola. Se ehti toimia vuodesta 2006 alkaen. Se on sijainnut loppuunsa asti vanhan linja-autoaseman tiloissa, aivan Helsingin keskustassa. Vanhaa linja-autoasemaa kolkuttelee uusi Kulttuurikasarmi -hanke. Siinä tiloihin tulee uusia elokuvateattereita, baareja ja ravintoloita. Joten tilat oli tyhjennettävä uuden tieltä. Tämä hanke valmistunee vuonna 2023. Tätä Henry’s Pubia ei ole vielä haudattu kokonaan, joten paluuta suunnitellaan uusiin tiloihin.

Mistä Helsingin Henkka tunnettiin? Kesällä sillä oli käytössä iso ja aurinkoinen terassi. Se sopikin monien terassista nauttivien kantapaikaksi. Lisäksi tarjolla oli live-musiikkia, kuten tämän ravintolaketjun tyyliin kuuluikin. Se oli myös suosittu paikka opiskelijoiden keskuudessa. Käytännössä tämä tarkoittaa Helsingin osalta sitä, että suosittu Henkka on poissa kuvioista vähän aikaa ja palaa myöhemmin taas kanta-asiakkaidensa käyttöön. Muuttuneena, mutta kuinka paljon, sitä emme vielä tiedä.

Henry’s Pub Helsinki

Henry’s Pub Helsingissä oli siis sijaintinsa puolesta täydellinen, mutta ravintolassa oli rento fiilis. Ohi kävellessään saattoi piipahtaa lasillisella ja kanta-asiakkaat suunnittelivat tulonsa jopa tarkemmin. Siellä saatettiin viettää iltaa vähän pidempäänkin. Ja monia innosti se, että siellä oli paljon pienpanimovalikoimaa oluissa. Musiikki soi aamusta aina yömyöhään. Monet myös kokeilivat hot wingseja, jotka ehkä olivat Suomen parhaimpia. Henkkaan oli helppo mennä ja sen hiukan boheemissa tunnelmassa viihtyi aina.

Kuten Henry’s Pub todistaa, menestyminen ja viihtyminen ovat pienestä kiinni. Tässäkin tapauksessa tarjolla oli mielenkiintoisia oluita, valtava terassi ja rento ilmapiiri. Niistä aineksista syntyi Henkan oma kulttuuri Helsingissä. Se jäi positiivisena mieleen ja siksi toivomme, että sen tulevaisuus jatkuu vielä pitkään, vaikka tauko onkin tulossa.

Elämä jatkuu, lyödäänkö vetoa?

Joskus tuntuu siltä, että matto vedetään jalkojen alta, kun tuttu ravintola tai pubi lopettaa. Siinä vaiheessa ei voi edes kuvitella käyvänsä muualla tai mikään ei vain voi tulla niiden tilalle. Mitä jos kokeilee tällaisella hetkellä, millaista on Comeon vedonlyönti? Nettikasinot ovat tulleet jäädäkseen ja niillä on huikea määrä vedonlyöntikohteita meillä sekä muualla. Niihin kannattaa ainakin tutustua tarkemmin ja ainahan voi voittaa, jos tuuri käy ja oikein osaa vetonsa asettaa.

Kuopion Henry’s Pub oli Henkka -ketjun toinen ravintola, joka joutui kokonaan lopettamaan. Se ehti toimia 50 vuotta, mutta se ei yksinkertaisesti selvinnyt enää koronan kurimuksesta. Keikkoja ei voitu enää järjestää sekä asiakaspaikkojen määrää jouduttiin supistamaan, joten toiminta ei ollut enää kannattavaa. Pari vuotta jatkuneet rajoitukset koituivat tämän Henkan kohtaloksi.

Henry’s Pub Tampereella

Eivät onnistu enää drinkit baarissa Tampereellakaan eli myös siellä Henry’s Pub joutui lopettamaan. Myös samassa rakennuksessa sijainnut Wanha Posti lopetti. Tampereelta sentään kuuluu positiivisia uutisia, koska uusi yrittäjä otti tilat haltuunsa ja päätti avata näiden kahden tilalle uuden ravintolan ja sitä kutsutaan Henkaksi vanhoja perinteitä noudattaen. Haastetta se tuo, mutta toivottavasti uusi omistaja niistä selviää.

Tampereen vanhassa postitalossa sijannut ravintolakaksikko sulautuu nyt yhdeksi ravintolaksi, jossa on edelleen kaksi kerrosta. Wanha Posti oli yläkerrassa ja Henry’s Pub puolestaan alakerrassa. Yläkerrassa on nykyään kohtaamispaikka, jossa voi katsella isolta screeneiltä otteluita, tutustua pienpanimo-oluisiin sekä syödä pizzaa tai salaatteja.

Alakerran Henry’s Pub -tilat tarjoavat laulutaitoja eli karaokea sekä hiukan vauhdikkaampaa menoa. Ehkä myös jossain vaiheessa live-musiikki palaa juurilleen. Asiakkaita ajatellen mukavaa on myös se, että pääosin sama vanha henkilökunta jatkaa myös tämän ravintolan puikoissa. Kerrosten välillä voi myös liikkua helpommin kuin aikaisemmin. Tiloja on muutettu ja korjailtu jonkin verran ja vanhat asiakkaat toivotaan takaisin viihtymään.