Siirry suoraan sisältöön
Laiva Helsingin yöelämässä

Helsingin yöelämä

Sillä ei ole lainkaan merkitystä, milloin yökerhot aukeavat, vaan sillä on enemmän, milloin väki sinne tulee. Useimmat paikat ovat alkuillan tosi hiljaisia ja myöhemmin ulkopuolella saattaa olla jonoa sisälle pyrkijöistä. Se on kaupungin tapa. Kaupungista löytyy kymmeniä yöelämään keskittyneitä menomestoja ja todellakin tuntuu, että alkuilta on hyvin nihkeä ja jotenkin odottava. Mitä pidemmälle ilta ehtii, sitä nihkeämmäksi muuttuu meno tanssilattialla osin ruuhkan ja osin myös väkipaljouden takia. Mikäli paikkoihin eksyy liian aikaisin alkuillasta, saattaa tuntua, että sieltä on lähdettävä pois, koska ketään ei tunnu sinne tulevan. Älä anna tämän ominaisuuden häiritä itseäsi, vaan odota rauhassa tai mene mestoille vasta, kun ilta on siihen kypsä.

Helsingin yöelämä ja yökerhot käynnistyvät hitaasti, mutta sitä ennen on aina vilskettä muualla kuin kerhojen puolella. Baarit vetävät porukkaa alkuillan aikana ja myöhemmin on mukava lähteä tanssimaan ja nauttimaan musiikista tanssilattialle.

Yökerhot ovat suosittuja viikonloppuisin

Paikkoja löytyy moneen makuun ja tyyliin. On vuosia toimineita klassikoita sekä toisaalta modernimpia versioita. Niistä löytyy nuoremmalle sukupolvelle ja vähän vanhemmalle yhtä lailla omansa. Ja muutamia paikkoja täyttävät ikäluokiltaan erilaiset ryhmät. Todellinen klassikko kaupungissa on ehdottomasti Kaivohuone.

Jostain syystä karaokebaarit vetävät viikonloppu toisensa jälkeen väkeä laulamaan. Niinpä niitä onkin Erottajalla jopa kaksi salia yhden ravintolan sisällä. Toinen saleista on myöhemmin illalla disco. Kaksi suosituinta kohdetta ovat DTM ja Apollo Live Club. Näihin on illalla yleensä pitkät johon. Rymy-Eetu on nimelleen uskollinen ja tämä karaokestaan tunnettu paikka sallii jopa pöydillä tanssimisen.

Kaveriporukkaa viettää yöelämää Helsingissä

Mitä sanot torstai-illasta?

Kaarle XII on kaupunkilaisten kesken tuttavallisesti Kalle. Sen paras ilta on ehdottomasti torstai ja se on melkoisen perinteikäs paikka. Tämä linnamainen rakennus on todella omiaan luomaan melkoiset puitteet illan tapahtumille. Se vetää salit täyteen torstaista lauantaihin siten, että perjantaisin tilat täyttyvät karaoken ystävistä. Ja kaikki kaupunkilaiset ainakin tietävät, että torstaista on muodostunut legendaarinen.

Yökerhoissa suosituimmat drinkit vaihtelevat paikan mukaan. Erilaiset teemat hallitsevat hiljaisempia alkuiltoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi skumppatunnit kello 20 ja 22 välillä. Mikäli on tarvetta välillä siirtyä tanssilattialta sivummalle vetämään henkeä, baaritiskiltä varmasti löytyy sopiva juomasekoitus sitä hetkeä varten. Kaikissa näissä paikoissa on omat lisävivahteensa, kuten Baarikärpänen, joka on kehitellyt oman After Dark -rannekkeensa ennen yhtätoista saapuville asiakkaille.

Helsingin yöelämä on vilkasta

Ovatko jo Helsingin parhaat baarit mainittu tai koko Helsingin yöelämä koluttu? Ei, ei ole, vielä löytyy tarjottavaa innokkaille juhlijoille. Joidenkin mielestä seuraavan menopaikan nimikin jo kalskahtaa kalkkiutuneelta, mutta siellä vasta meno yltyykin. Kyseessä on tietenkin Mummotunneli, joka pitää sisällään useampia ravintoloita. Siellä esiintyy bilebändit ja DJ:t. Tämä paikka on jotain niin legendaarista Helsingissä, ettei paremmasta väliä. Se on korkattava jo pelkästään mielenkiinnosta. Se on paikka, missä lähes kaikki on mahdollista ja mikään ei ole tavatonta.

Milloin yökerhot aukeavat? Tähänkin on nyt vastattava, eikä vain kierrettävä kysymystä. Normaalisti ne aukeavat klo 21 paikkeilla paikasta riippuen. Joissain paikoissa se on klo 20. Mutta kuten sanottu, useimmissa paikoissa meno yltyy täydelliseksi vasta lähempänä puoltayötä. Se on tapa, eikä pidä hermostua, jos alkuilta tuntuu kuolleelta ja paikka tuntuu sen takia kovin tylsältä sekä nihkeältä. Alkuillasta voi nauttia hyvistä juomista ja loppuillan veivata tanssilattialla.