Siirry suoraan sisältöön

Helsingin vanhat ravintolat henkivät historiaa

Helsingin vanhat ravintolat tarjoavat herkullisia annoksia.

Helsinki on mitä parhaimpia paikkoja monipuolisen ravintolavalikoiman kannalta. Monet kuitenkin suuntaavat uusimpiin ja trendikkäimpiin paikkoihin unohtaen Helsingin vanhat ravintolat. Nämä klassikkoravintolat ovat saaneet tittelinsä hyvästä syystä ja niihin kannattaakin tutustua uudempien ravintoloiden ohella. Monet vanhimmista ravintoloista tarjoavat muun muassa erityisen ainutlaatuisen ilmapiirin sekä taitoa ja kokemusta. Vanhat ravintolat henkivät usein myös historiaa ja vanhanajan henkeä.

Helsingin vanhat ravintolat ovat jopa 1800-luvulta

Esplanadin puistosta löytyvä ravintola Kappeli on yksi kaupungin klassikkoravintoloista. Ravintola on avattu jo vuonna 1867 ja siellä ovat viihtyneet muun muassa Eino Leino sekä Jean Sibelius. Se on myös varmasti yksi Helsingin kauneimmista ja romanttisimmista ravintoloista. Kappelin terassilla on myös erittäin legendaarinen maine. Kesäinen Esplanadin puisto, Kauppatorin vilske ja läheiseltä lavalta kantautuva musiikki luokin paikalle rentoa tunnelman.

Eteläsataman kattojen yllä kohoava Palace on vuonna 1952 perustettu klassikkoravintola, joka on myös saanut Michelin-tähden ensimmäisenä suomalaisena ravintolana. Ullanlinnassa vuonna 1934 avattu Sea Horse tunnetaan esimerkiksi herkullisesta suomalaisesta ruoastaan. Sen sipulipihvi on jopa niittänyt kansainvälistä mainetta. Helsingissä riittää monia muitakin vanhoja klassikkoravintoloita. Myös monista uudemmista ravintoloista on tullut klassikko. Sellainen oli esimerkiksi Henry’s Pub, joka aloitti toimintansa vuonna 2006, mutta lopetti sen myöhemmin.

Perinteitä ja yöelämää saman katon alla

Vuonna 1838 avattu ravintola Kaivohuone on yksi kaupungin vanhimpia edelleen toimivia ravintoloita. Se on toiminnassa ennen kaikkea kesäaikaan, mutta talviaikaan harvemmin toisinaan erilaisten tapahtumien yhteydessä. Ravintolan voi myös vuokrata myös yksityiskäyttöön. Ravintola toimii nykyisin iltaelämän keskuksena, joihin se tarjoaakin tyylikkäät puitteet sisältä ja ulkoa. Sillä on poikkeuksellisen kaunis sijainti meren rannassa, vehreän puiston lomassa.