Siirry suoraan sisältöön

Ympäristö ja drinkit baarissa luovat tunnelman

Ympäristö ja drinkit baarissa luovat tunnelman

Hyvät drinkit ei riitä silloin, kun etsii jotain vähän parempaa eikä ole tyytyväinen tavalliseen tarjontaan. Mitäpä, jos drinkit baarissa tuovat jonkinlaisen elämyksen? Lähellä Senaatintoria löytyy tai voi jäädä löytymättäkin, jos ei ole tarkkana, Trillby & Chadwick -niminen cocktailbaari. Sen esikuvana toimii englantilainen yksityisetsivätoimisto 1800-luvulta. Paikka on mielenkiintoinen salakapakka, koska siellä ei saa edes ottaa valokuvia. Kokemus täytyy olla ainutkertainen ja siksi kuvia ei liiemmin julkaista.

Tämänkin paikan listat päivittyvät aika-ajoin ja drinkit baarissa onkin kirjoitettu kirjan muotoon. Samalla siihen on laitettu pätkä tarinaa päiväkirjasta, jota yksityisetsivä on pitänyt. Tarjolla on erinomainen määrä laadukkaita ginejä sekä versioituja klassikkojuomia. Osa juomista on saatu hyvin istutettua etsivätarinoihin.

Milloin on hyvä hetki istahtaa lasilliselle?

Jos sopivaa hetkeä miettii, niin Helsingin parhaat baarit soveltuvat erinomaisesti juuri after work -kohteiksi. Työpäivän päätteeksi voi mennä työkaverin tai useamman kanssa ottamaan yhdet ja juttelemaan niitä näitä hetkeksi. Tämän tyyppinen ajankohta sopii hyvin pääkaupunkiseudulle, jossa työmatkat taittuvat usein julkisella liikenteellä.

After work on useimmiten mukavaa yhdessäoloa tai siellä voi piipahtaa yksinkin ikään kuin nollaamassa päivän tapahtumat. Monet drinkit baarissa sopivat erinomaisen hyvin näihin hetkiin ja tarkoitushan ei ole juoda itseään jalattomaksi, vaan nauttia juomasta jokusen hetken. Sen jälkeen matka voi jatkua kotiin ja muun rentoutumisen pariin.

Mitkä seikat vaikuttavat baarin viihtyvyyteen?

Viihtyvyyteen vaikuttaa moni tekijä ja niistäkin voi olla eri mieltä. Oheen on kuitenkin listattu muutamia asioita, joista viihtyvyys tavalla tai toisella lähtee. Näitä ovat:

  • Taustamusiikin äänenvoimakkuus
  • Sisustus ja ympäristö yleensä
  • Henkilökunnan palvelualttius ja ystävällisyys
  • Juomien valikoima sekä listojen vaihtuvuus

Ympäristön merkitys viihtymisessä

Hyvät drinkit eivät pelkästään tee paikasta suosittua, vaan siinä pitää olla paljon muutakin. Palataanpa vielä hetkeksi takaisin Trillby & Chadwick -salakapakkaan. Asiakas noudetaan eteisestä, joten ovikelloa kannattaa soittaa, että pääsee sisään. Ja kun on juomansa juonut ja haluaa poistua paikalta, niin se tehdäänkin takaovesta, mustien verhojen välistä.

Kuten edellisestä huomasi, kaikki on viety loppuun asti ja juomat eli hyvät drinkit toimivat nekin kyseisessä paikassa. Tämän kokemuksen jälkeen saattaa tavallinen baari tuntua todella tavalliselta ja oikeastaan alkaa kaivatakin jotain vähän spesiaalimpaa seuraavista kokemuksista. Ja se, mitä vielä on muistettava, että kaikki juomat eivät välttämättä ole alkoholipitoisia, vaan alkoholitontakin on tarjolla. Mahdollisuuksia on paljon niin juomissa kuin ympäristössäkin.