Siirry suoraan sisältöön

Vodka pohjaiset drinkit ja niiden valmistus

Vodkapohjaiset drinkit saavat lisämakua kahvista tai kahvilikööristä.

Vodka pohjaiset drinkit ovat varsin suosittuja ja niitä voi sekoittaa lukuisia erilaisia. Niitä voi valmistaa eri makuina kuten makeina, happamina ja kuivina. Osa drinkeistä valmistetaan sekoittamalla, osa taas rakentamalla tai ravistamalla. Drinkkien valmistusta varten kannattaa varata jääpaloja tai jäämurskaa. Vodka sopii myös käytettäväksi booliin ja esimerkiksi sen makua voi kotioloissa piilottaa erilaisilla itsetehdyillä marjamehuilla. Puolukka sopii todella hyvin vodkan pariksi.

Suosituimmat vodka pohjaiset drinkit

Ampiainen on varmasti monelle tuttu drinkki jo vuosikymmenten takaa. Se on makeahko drinkki, joka valmistetaan rakentamalla. Valmistukseen tarvitaan vodkaa, banaanilikööriä, ginger alea ja grogilasi. Koristeluun käytetään perinteisesti appelsiiniviipaletta. Toinen suosittu ja legendaarinen drinkki on Bloody Mary. Se on kuivahko drinkki, joka valmistetaan ravistamalla. Aineksina siinä käytetään tomaattimehua, vodkaa, tabascoa, suolaa ja mustapippuria. Auringonnousu puolestaan saa kauniin värinsä aprikoosilikööristä sekä appelsiinimehusta. Tämän ravistamalla valmistettavan drinkin täytteeksi sopii sitruunajuoma tai ginger ale.

Espresso martini on drinkki, joka sopii kahvista pitäville. Sen lisäksi on olemassa Sauna-kahvi niminen drinkki, johon käytetään myös vodkaa ja kahvia, mutta sen lisäksi siihen lisätään vaniljasokerisiirappia sekä koristeeksi juoman päälle löysää kermavaahtoa. Mikäli pitää sitruunaisesta juomasta, kannattaa kokeilla klassikkoa, joka on nimeltään Sininen enkeli. Sen raaka-aineina käytetään vodkaa, Parfait Amour -likööriä ja sitruunasoodaa. Juoma valmistetaan rakentamalla se keskikokoiseen lasiin.

Drinkkien valmistusmenetelmät

Drinkkejä voi valmistaa usealla eri tavalla. Sekoittaminen tarkoittaa, että valmistus tapahtuu sekoittamalla se drinkkilasissa. Tämän jälkeen jäät siivilöidään pois, jotta juoma ei laimene. Ravistettu drinkki valmistetaan shakerissa, jossa joukossa on jäitä. Shakeria ravistetaan 8-10 kertaa. Rakentamalla valmistettu drinkki kootaan lasiin kerroksittain, jolloin jokaisen kerroksen tulee olla juuri oikeassa lämpötilassa. Esimerkiksi kahvi ei saa olla liian kuumaa vaan sopivasi jäähtynyttä.